nieuws

Personeelskorting hypotheken toch buiten werkkostenregeling

Archief

Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft na overleg met VNO/NCW en MKB-Nederland besloten om personeelskortingen op hypotheken buiten de voorgestelde werkkostenregeling te houden. Dat heeft hij donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Personeelskorting hypotheken toch buiten werkkostenregeling

Het feit dat personeelskortingen op hypotheken (maar ook outplacementkosten en verhuiskosten) nu buiten de werkkostenregeling vallen, betekent concreet dat deze kosten voor werkgevers niet zullen meetellen bij de berekening van het forfait van 1,5% van de loonsom. "De reden hiervan is dat dit doorgaans hoge bedragen zijn die relatief weinig voorkomen, zodat bij onderbrenging in het forfait bedrijven die deze kosten maken onevenredig geraakt zouden worden", aldus De Jager. Hij maakte tevens bekend dat er voor de jaren 2011, 2012 en 2013 een overgangsregeling komt. Tijdens deze jaren mogen werkgevers nog kiezen of ze de nieuwe werkkostenregeling al invoeren of liever het huidige regime van vrije vergoedingen en verstrekkingen blijven hanteren.

Reageer op dit artikel