nieuws

ING helpt automobilisten met compensatie van CO2-uitstoot

Archief

ING stelt klanten met een autoverzekering in de gelegenheid om de CO2-uitstoot van hun auto te compenseren: klanten kunnen met een korting van 25% deelnemen aan het CO2-compensatieprogramma van milieuorganisatie Igogreen.

 

Met de aanschaf van een Igogreen-vignet wordt het bedrag dat nodig is om de hoeveelheid CO2 die de eigen auto jaarlijks uitstoot, elders bespaard, doordat wordt geïnvesteerd in duurzame projecten, zoals windmolen- of biomassaprojecten. De exacte kosten van de compensatie worden per deelnemer bepaald op basis van het kenteken van de auto en het opgegeven aantal jaarlijkse kilometers. Hierbij geldt een minimum van 10.000 km per jaar. Gemiddeld bedragen de kosten _ 2 per maand, aldus ING.

 

Ook bij Profile Tyrecenter kunnen ING-klanten korting krijgen op producten en diensten die de CO2-uitstoot tijdens het rijden verminderen, zoals 50% korting op het uitlijnen van de auto, 25% korting op ‘milieuvriendelijke’ autobanden van Pirelli en gratis stikstofvulling van autobanden. Auto’s blijken met een gemiddelde CO2-uitstoot van 3 ton per jaar goed voor zo’n 25% van de persoonlijke CO2-uitstoot.

 

Reageer op dit artikel