nieuws

FSA geeft Britse woonlastenverzekeraars ‘laatste kans’

Archief

De Britse toezichthouder FSA heeft een nieuwe reeks maatregelen getroffen om consumenten te beschermen tegen slechte verkooppraktijken door aanbieders van betalingsbeschermingsverzekeringen. Eén van de consequenties is dat zij 185.000 eerder afgewezen klachten opnieuw en dit keer zorgvuldig zullen moeten gaan afhandelen.

FSA geeft Britse woonlastenverzekeraars ‘laatste kans’

"Dit is de laatste kans voor de industrie om aan te tonen dat zij structureel eerlijk en in het beste belang van de klant kan handelen", stelt de Financial Services Authority. "Het is onaanvaardbaar dat, ondanks vele waarschuwingen en boetes, de FSA nog steeds moet ingrijpen op de markt voor betalingbeschermingsverzekeringen."
Eerder dit jaar werd de verkoop van deze polissen tegen betaling van een koopsompremie verboden. De toezichthouder dreigt nu de deuren van aanbieders te sluiten, als zij op ontoereikende verkoopmethoden stuit. Bedrijven die meer dan 40% hebben verkocht van de koopsompolissen in combinatie met een persoonlijke lening, moeten hun verkoopproces met terugwerkende kracht nog eens onder de loep nemen en klanten die verkeerd zijn behandeld alsnog compenseren. Verder moeten 185.000 klachten, die de Ombudsman Financiële Diensten gegrond acht, opnieuw in behandeling worden genomen.

Reageer op dit artikel