nieuws

DSB-bedrijven DGA en Gema ‘in de etalage’

Archief

Directeur Arjan de Graaf van DGA Financieel Adviseurs in Middelburg kan nog niets zeggen over de situatie waarin zijn bedrijf verkeert, nu eigenaar DSB Beheer het faillissement heeft aangevraagd.

 

DGA werd eind 2007 overgenomen door DSB, maar bleef onder eigen naam opereren. "Er is nog geen contact geweest, maar ik begrijp dat wij nu in de etalage staan", aldus De Graaf. Hij noemt de situatie "onplezierig en onzeker", maar zegt vertrouwen in de toekomst te hebben. "Wij zijn een gezond bedrijf met keurige zwarte cijfers en een hagelnieuw automatiseringssysteem dat dit kwartaal wordt uitgerold. Ik neem aan dat wij voor eventuele kopers een interessante partner zijn." DGA was in 2007 goed voor een provisieomzet van _ 3,4 mln.

 

Bij een ander DSB-bedrijf, Gema Adviesgroep in Breukelen, is het van hetzelfde laken een pak. "Onze directeur Gert Jan Fritzsche is voor overleg in Wognum", zegt adjunct Sjaak van de Berg. "Wij wachten de gebeurtenissen af."

 

Risicodragers

Voor de verzekeringsmaatschappijen die onder DSB Beheer vallen, verwijst De Nederlandsche Bank naar een persbericht van DSB. Daarin is gemeld dat DSB-Schade en DSB-Leven niet failliet zijn en voldoen aan de solvabiliteitseisen.

 

Als risicodrager voor de uitvaartpolissen die DSB verkocht, trad Yarden op. Die polissen liepen via makelaar Aon. "Het gaat om circa honderd polissen", zegt manager commerciële zaken Serge Evers van Yarden. De samenwerking met Aon en DSB Bank bestond sinds 2008. Het gaat om een gelabeld product zonder indexatie, aldus Evers. "Verzekerden hoeven zich geen zorgen te maken. Alle claims worden afgehandeld volgens de polisvoorwaarden."

 

Reageer op dit artikel