nieuws

Donatus geeft 20% premie terug

Archief

Donatus heeft besloten de premierestitutie voor 2008 te verhogen van 6% naar 20%, terwijl voor 2009 zelfs een premierestitutie van 40% is aangekondigd.

 

De voorwaarde is wel dat zich in het laatste kwartaal van dit jaar geen extreme gebeurtenissen voordoen.

 

"In 2009 hebben wij geen enkele last gehad van de financiële crisis", meldt de kerken- en monumentenverzekeraar. "De ontwikkeling van het nettoresultaat is op dit moment dusdanig positief dat wij besloten hebben om bijna _ 3 mln vrij te maken voor de premierestitutie 2008", aldus Donatus. Eerder dit jaar kondigde de maatschappij nog een lagere premierestitutie aan in verband met de winstdaling tot _ 4 (10) mln in 2008.

 

De premierestitutie wordt verwerkt in de nieuwe premienota over 2010.

 

Reageer op dit artikel