nieuws

DFD stapt over op serviceabonnement

Archief

DFD Financiële Dienstverleners stapt vanaf 1 januari 2010 over van provisie-inkomsten naar maandelijkse servicevergoedingen. Klanten die één of meer schadeverzekeringen bij DFD hebben lopen, gaan € 15 per maand betalen. Het kantoor in Valkenswaard behoort met circa 30.000 klanten tot de honderd grootste intermediairbedrijven van ons land.

DFD stapt over op serviceabonnement

Aan de klanten met een pakketpolis (14.000) is een brief gestuurd om dit uit te leggen. Er kwamen driehonderd reacties. "Uiteindelijk bleken er, zoals wij verwachtten, maar honderd afvallers te zijn", zegt directeur Henk in 't Zand van DFD. "Bij levensverzekeringen en hypotheken werken we al langer met een vast, vooraf afgesproken tarief. Het is eigenlijk de enige manier waarop wij advies kunnen blijven geven", zegt In 't Zand. "Wij kunnen gewoon niet twee uur zomaar met iemand aan tafel gaan zitten. De vraag is nu wel of onze verzekeraars hun zaakjes zodanig op orde hebben dat ze deze ontwikkelingen kunnen bijbenen."
Bij DFD heeft op dit moment 37 medewerkers. Het NBVA-kantoor realiseerde vorig jaar een omzet uit assurantiebemiddeling van om en nabij de € 4 mln.

Reageer op dit artikel