nieuws

Delta Lloyd vormt bonus om tot eerstejaarsvergoeding bedrijven

Archief

Delta Lloyd gebruikt de door het bonusverbod vrijgevallen gelden voor een tegemoetkoming in de kosten die bedrijven maken voor een pensioenregeling. Daarmee kan ook de adviseur worden betaald.

 

"Het Besluit Gedragstoezicht Financiële Onderneming (BGFO) stelt dat omzetgerelateerde provisies sinds begin dit jaar niet meer zijn toegestaan. Met het vrijgevallen budget spelen wij in op de behoefte van werkgever door de introductie van een Eerstejaarsbudget." Dat is gebaseerd op de jaarpremie van het contract en geldt voor nieuwe contracten en contracten die voor minimaal vijf jaar worden verlengd vanaf een premievolume van _ 10.000.

 

Volgens Delta Lloyd hebben veel werkgevers behoefte aan een dergelijke vergoeding. "Een kwart van de werkgevers zou op dit moment direct bezuinigen op het pensioen van de werknemers als dit zou kunnen." Daarnaast is behoefte aan meer inzicht in de pensioenregeling. "Het kost de werkgever meer tijd en geld om een goede regeling op te zetten."

 

Het extraatje voor de werkgever kan worden benut om korting te krijgen op de kosten of om "de extra werkzaamheden van de pensioenadviseur te betalen".

 

Maximum

Daarnaast is "in het belang van de individuele deelnemer aan een beschikbare premieregeling" het provisiemaximum van het Persoonlijk Pensioen Plan verlaagd. De doorlopende provisie is nu gemaximeerd tot 8%, waarvan maximaal de helft contant kan worden gemaakt.

 

Reageer op dit artikel