nieuws

Delta Lloyd geeft werkgever eerstejaarsbudget

Archief

Delta Lloyd biedt sinds begin deze maand aan bedrijven die een pensioenregeling sluiten, een tegemoetkomding in de kosten die daarvoor worden gemaakt. Die kan worden benut als korting of om “de extra werkzaamheden van de pensioenadviseur te betalen”.

Delta Lloyd geeft werkgever eerstejaarsbudget

Volgens Delta Lloyd hebben veel werkgevers behoefte aan een dergelijke vergoeding. "Het Besluit Gedragstoezicht Financiële Onderneming (BGFO) stelt dat omzetgerelateerde provisies sinds begin dit jaar niet meer zijn toegestaan. Met het vrijgevallen budget spelen wij in op de behoefte van werkgever door de introductie van een Eerstejaarsbudget." Dat is gebaseerd op de jaarpremie van het contract en geldt voor nieuwe contracten en contracten die voor minimaal 5 jaar worden verlengd vanaf een premievolume van € 10.000.
Daarnaast is "in het belang van de individuele deelnemer aan een beschikbare premieregeling" het provisiemaximum van het Persoonlijk Pensioen Plan verlaagd. De doorlopende provisie wordt gemaximeerd tot 8%, waarvan  maximaal de helft contant kan worden gemaakt.

Reageer op dit artikel