nieuws

DAS sluit aan op Aplaza

Archief

Aplaza, het open transactieplatform geïnitieerd door NVA, NBVA, Anva en Unit 4 Agresso, sluit met DAS Rechtsbijstand deze week zijn eerste verzekeraar aan.

 

Op het Fidin-congres van afgelopen dinsdag is het startschot voor de samenwerking gegeven. De afgelopen periode heeft Aplaza proefgedraaid met de aansluiting van Voogd & Voogd en een aantal tussenpersonen die werken vanuit de administratiesystemen Dias en Anva. "Eén van de tussenpersonen vertelde dat het aanvragen van een nieuwe autopolis hem een half uur in tijd had gescheeld. Daar doen wij het voor: die tijd- en efficiencywinst", aldus Fred Lingg, directeur van Unit 4 Agresso.

 

Daar waar een koppeling met Voogd & Voogd is gerealiseerd met een extranet-koppeling, zal het aansluiten van DAS Rechtsbijstand via de bestaande GIM-koppeling verlopen. "Dat gaan we nu testen."

 

Meetingpoint

Aplaza praat met diverse maatschappijen en partijen, waaronder transactieplatform Meetingpoint. Als Meetingpoint aansluit, heeft Aplaza ook meteen een deel van de intermediaire markt te pakken. In Meetingpoint zijn Aegon, Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd, SNS Reaal, Generali en ASR aandeelhouder. Verder is Aplaza ook in gesprek met een zorgverzekeraar. Namen kan Lingg nog niet noemen. Begin 2010 moet Aplaza dan daadwerkelijk van start gaan.

 

Reageer op dit artikel