nieuws

Canada verbiedt polisverkoop via website bank

Archief

De Canadese minister van Financiën heeft een verbod aangekondigd van de verkoop van verzekeringsproducten via websites van banken. Het verbod moet in 2010 ingaan. In Canada zijn de activiteiten van banken en verzekeraars sinds het begin van de jaren negentig strikt gescheiden. Virtueel dreigde daaraan een einde te komen.

Canada verbiedt polisverkoop via website bank

Banken mogen hun klanten in de bankkantoren geen verzekeringsproducten aanbieden. Met de komst van internet leken grote banken als Royal Bank of Canada, Bank of Montreal, Toronto Dominion Bank en Bank of Nova Scotia een uitweg te hebben gevonden. Via hun websites verkopen zij nu wel verzekeringen. Volgens de Canadese overheid druist dat in tegen de intenties van de wet. "Wij zijn volledig geshockeerd door het feit dat de minister grenzen wil stellen aan de manier en plaats waar consumenten informatie over verzekeringen kunnen krijgen", zegt de branchevereniging van Canadese banken. Het ministerie blijft koel onder de kritiek: "De beperkingen die er gelden voor stenen kantoren gelden ook voor websites. Maar de banken kunnen gewoon een aparte website voor verzekeringen openen."

Reageer op dit artikel