nieuws

BSA Schaderegeling behoudt rol via Europese aanbesteding

Archief

BSA Schaderegeling in Zoetermeer zal ook de komende vier jaar zowel de uitvoering van de Verhaalswet Ongevallen Ambtenaren (VOA) voor de rijksoverheid als van het Omslagstelsel Rijkswagenpark verzorgen. Dit is de uitkomst van twee recente Europese aanbestedingen.

 

BSA Schaderegeling bestaat sinds 1956, oorspronkelijk als buitendienst van het ministerie van Financiën. Sinds begin 2002 fungeerde het bureau als een zelfstandige bedrijfsunit van Loyalis. In september 2007 is BSA grotendeels geprivatiseerd via een managementbuy-out. De directieleden Eric Joosten en Michel Roumen namen aandelen over.

 

Het VOA-contract betreft het regres van loonschade en/of persoonlijke schade bij letsel van rijksambtenaren. De uitvoering van het Omslagstelsel betreft de polisadministratie en de afhandeling van schadeclaims in verband met de bijna tienduizend rijksvoertuigen.

 

BSA (43 medewerkers) voert sinds jaar en dag de uitvoering van deze contracten uit, maar naar Europees recht dienden deze contracten dit jaar aanbesteed te worden. Na een aanbestedingsronde met diverse gegadigden zijn de contracten vanaf 2010 voor vier jaar aan BSA gegund met een optie tot verlenging van twee keer twee jaar.

 

Reageer op dit artikel