nieuws

Avéro schrapt provisie na overheveling Levob-spaarrekeningen

Archief

Het intermediair ontvangt geen provisie meer over Levob-spaarrekeningen die eind dit jaar overgaan naar Avéro Achmea. Over de Levob-spaartegoeden ontving het intermediair circa 0,1% provisie.

 

"Beide maatschappijen beheren elk afzonderlijk eigen spaarproducten, die vrijwel identiek zijn aan elkaar", zo verklaart Avéro in een brief die naar vijfhonderd tussenpersonen is gestuurd. "In het kader van eenvoud en standaardisatie hebben we ervoor gekozen om deze rekening voort te zetten onder de naam Avéro Achmea." Volgens Avéro gaat het om enkele duizenden spaarrekeningen en is de provsievergoeding tot de overheveling naar Avéro gegarandeerd. "Op het grootste deel zat al geen provisie meer; de rekeningen liepen rechtstreeks via ons", zo licht het concern het schrappen van de provisie toe. "De markt is immers veranderd: zag het intermediair af van provisie, dan was de rente voor de klant vaak wat hoger."

 

Reageer op dit artikel