nieuws

Alpha houdt zich koest

Archief

Alpha Commercial Lines, de Nederlandse vertegenwoordiging van het Deense Alpha Insurance, is toegelaten als lid van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs. Het team van Alpha roert daarover niet de trom, want het moet afrekenen met zijn Quinn-verleden.

 

Bijna een jaar geleden startte Alpha in ons land, met als werkterrein bedrijfsmatige schadeverzekeringen. "Wij hadden bij aanvang de nodige intermediaire scepsis te overwinnen: een nieuwe buitenlandse speler, vertegenwoordigd door een team van voornamelijk ex-Quinn-medewerkers; dan worden er vragen gesteld over de lange termijn", aldus eerste man Ton Peek. De Ierse Quinn was hier vrij succesvol, maar slechts twee jaar actief. Anticiperend op de te verwachten scepsis, had Alpha Denemarken goed nagedacht over de te verstrekken verzekeringscapaciteit. Dat leidde in de praktijk tot een relatief laag eigen behoud en een verdeling over meerdere Britse en Zwitserse herverzekeraars.

 

Motorrijtuigen

Na brand-, aansprakelijkheids-, ongevallen- en transportverzekeringen komt Alpha binnenkort met motorrijtuig- en aanverwante verzekeringen. "De portefeuille ontwikkelt zich voorspoedig, de verwachting is dat eind 2010 een premie-omzet van rond _ 12 mln bereikt zal worden", zegt Peek. "De ambitie voor de jaren daarna reikt veel verder: het verkrijgen van een langdurige voorkeurspositie bij het in bedrijfsverzekeringen gespecialiseerde intermediair".

 

Reageer op dit artikel