nieuws

Aegon stopt als hoofdsponsor schaatsbond

Archief

“Het is met pijn in het hart dat we ons genoodzaakt voelen onze schaatssponsoring te beëindigen. Ondanks dat het financieel de goede kant op gaat, dicteert de huidige economische situatie Aegon echter heel streng naar de kosten te kijken.” Dat zegt Jan Driesssen, directeur communicatie bij Aegon, in een toelichting op het besluit om te stoppen met het hoofdsponsorschap van de schaatsbond KNSB.

Aegon stopt als hoofdsponsor schaatsbond

Aegon zal volgend jaar zomer bij de schaatsbond worden opgevolgd door KPN. Driessen: "De totale kosten die wij voor sportsponsoring maken, passen niet meer bij deze tijd. Schaatsen is de afgelopen 25 jaar Aegon geworden en Aegon schaatsen."
Eind vorig jaar, nadat Aegon staatssteun had ontvangen, zei hij al op een congres: "De €  7 mln die wij in schaatsen stoppen, wordt geen € 14 mln. Ze hebben ons gevraagd een boek over Rintje Ritsma of de honderdjarige Elfstedenvereniging te sponsoren, maar nu even niet. Bij de WK Allround in Thialf begin dit jaar hadden we tweeduizend gasten. Froger en Borsato traden op. In januari met de EK doen we het met driehonderd gasten. Het is weg met de overdadigheid, de champagne en de palmbomen."

Reageer op dit artikel