nieuws

Defensie blijft korten op schadevergoedingen Apache-ongeluk

Archief

Volgens staatssecretaris Jack de Vries van Defensie hoeft zijn departement de schade die ondernemers in de Tieler- en Bommelerwaard in 2007 hebben geleden door de gecrashte Apache-helicopter niet in alle gevallen voor 100% te compenseren. Hij antwoordde dit op Kamervragen van Jan Jacob van Dijk (CDA) en Anouchka van Miltenburg (VVD).

Defensie blijft korten op schadevergoedingen Apache-ongeluk

Eerder dit jaar had de rechtbank in Amsterdam bepaald dat een orchideekweker uit het door een stroomstoring getroffen gebied niet op zijn schadeuitkering mocht worden gekort, omdat hij zich naar het oordeel van de rechter voldoende had ingespannen om de schade te beperken. Volgens De Vries mag hieruit echter niet worden geconcludeerd dat dit voor alle 2.700 gedupeerde ondernemers geldt. "Bovendien gaat het hier om  een uitspraak in kort geding en dus slechts om een voorlopig oordeel", aldus De Vries. Er lopen nog een hoger beroep en een bodemprocedure. Daarom blijft de Dienst Regelingen, die is belast met de afwikkeling van de schadeclaims, doorgaan met het toepassen van kortingspercentages voor 'eigen schuld', die tot 40% kunnen oplopen.

Reageer op dit artikel