nieuws

Resultaat schadebedrijf Aegon in het rood

Archief

Het resultaat van het Nederlandse schadebedrijf van Aegon is in het vierde kwartaal van 2008 in het rood terechtgekomen. Het technisch verlies bedroeg € 15 mln. Over het hele jaar bleef het resultaat gelijk op € 8 mln.

Resultaat schadebedrijf Aegon in het rood

Aegon Nederland laat in z'n geheel over het vierde kwartaal van 2008 een onderliggend resultaat van € 75 mln zien. Dat is 31% lager dan in het slotkwartaal van 2007. Om het tij te keren gaat Aegon onder meer besparen op kosten, bijvoorbeeld door "beperking van diensten op contractbasis, aanpassing van processen en algemene kostenbesparingen".
Naast "een ongunstig technisch resultaat in het schadebedrijf" schrijft Aegon Nederland de winstdaling toe aan eenmalige uitgaven voor systemen en projecten en herstructureringslasten en uiteraard dalende beleggingsinkomsten. Positief waren een uitzonderlijk dividend en betere technische resultaten in het pensioenbedrijf.
Uit de "relatief stabiele verkopen" leidt Aegon-bestuursvoorzitter Alex Wynaendts af dat "klanten blijvend vertrouwen in ons hebben". In ons land gold dat alleen voor de verkoop van levensverzekeringen aan particulieren: die bleven in het laatste kwartaal van 2008 met € 20 (23) mln "redelijk op peil". De pensioenverkopen zakten echter met 57% in tot € 21 (49) mln.

Reageer op dit artikel