nieuws

Polis Direct sluit maandelijks online 200 autoverzekeringen

Archief

Bij Polis Direct hebben vierhonderd mensen de afgelopen twee maanden een autoverzekering online gesloten. Dat kan sinds begin november. De Bovag-dochter gebruikt daarvoor een door een notaris gecertificeerde digitale handtekening.

 

Polis meent daarmee de eerste aanbieder te zijn die voldoet aan de binnenkort van kracht wordende wetsvoorschriften over digitale polissen. Mensen die via internet een polis aanvragen, moeten een e-mail beantwoorden en daarin uitdrukkelijk kenbaar maken de polis digitaal te willen ontvangen. "Momenteel kiest driekwart echter nog voor een polis op papier", zegt Vincent Thelosen, teamleider e-commerce. "Maar jongeren verkiezen vaker de digitale variant."

 

  &nbspIn het laatste geval ondertekent Polis Direct de stukken met een gecertificeerde digitale handtekening. Met hulp van het bedrijf Diginotar heeft het Nijmeegse assurantiebedrijf daartoe de polisadministratie en correspondentiesoftware gekoppeld met de applicatie voor de gecertificeerde digitale handtekening. "Een ingescande handtekening is juridisch volstrekt onvoldoende", stelt Thelosen.

 

  &nbspParticuliere pakketverzekeringen zijn bij Polis Direct al iets langer via deze weg te sluiten. Autoverzekeringen zijn echter een belangrijker onderdeel van de portefeuille van de Bovag-dochter. Van de 100.000 polissen kent het merendeel een autodekking.

 

Reageer op dit artikel