nieuws

TAF-risicopolis ook bij Rabobank welkom

Archief

Rabobank Nederland heeft besloten risicoverzekeringen van TAF (risicodrager Quantum Leben) voortaan te accepteren bij het sluiten van een hypotheek. De bank stelde lange tijd juridische bezwaren te hebben.

Rabobank meende lange tijd dat het gegeven dat Quantum in Liechtenstein is gevestigd, voor problemen zou kunnen zorgen bij een geschil. Nu ziet de marktleider in hypotheken echter geen juridische belemmeringen meer. Partijen als Nationale-Nederlanden, de Postbank en Delta Lloyd hebben al eerder na juridische toetsing verpanding van het TAF-product geaccepteerd. "Er is nog maar één bank die verpanding weigert. Het gaat hierbij om Direktbank. Uit een reactie blijkt dat het hier niet gaat om een juridische maar om een commerciële reden". laat TAF-directeur Sander Franken weten. "We merken dat diverse concurrenten ons liever kwijt dan rijk zijn. Met uiteenlopende methodes, variërend van weigering van verpanding op juridische gronden tot en met het verspreiden van onjuiste informatie, trachten marktpartijen ons als concurrent uit te schakelen."

Reageer op dit artikel