nieuws

Personeelsafdelingen financiële sector vaak ‘ondermaats’

Archief

Bijna een derde van de medewerkers in de financiële sector voelt zich niet of onvoldoende ondersteund door de personeelsafdeling van het bedrijf en acht deze ondersteuning dan ook ondermaats. Dat blijkt uit onderzoek van Integron onder 4.400 managers en medewerkers in de zakelijke dienstverlening.

 

De financiële dienstverlening kan een belangrijke slag maken in de ondersteuning van medewerkers door het personeelsbeleid verder te professionaliseren en beter af te stemmen op hun verwachtingen, concluderen de onderzoekers van Integron, een bureau dat is gespecialiseerd in medewerker- en klanttevredenheidsonderzoeken.

 

  &nbspToch is de loyaliteit van werknemers in de financiële dienstverlening, ondanks de kredietcrisis relatief groot. Slechts een op de acht werknemers verwacht de sector de komende twee jaar te verlaten, tegen een op de zes landelijk. Daarentegen is het percentage werknemers dat binnen de sector solliciteert, met 23% hoger dan gemiddeld.

 

  &nbsp"Op de krappe arbeidsmarkt zouden bedrijven hun achterdeur beter dicht kunnen houden door meer aandacht te besteden aan opleiding en ontwikkeling, loopbaanplanning en het proactief oplossen van problemen", aldus de onderzoekers. Medewerkers verwachten daarbij van hun zogeheten HR-afdeling ook meer maatwerkondersteuning.

 

Reageer op dit artikel