nieuws

NVA en NBVA vormen samen Federatie Fidin

Archief

Amersfoort

   Rob Groenemeijer, huidig voorman van de NBVA, wordt de eerste bestuursvoorzitter. Hij gaat samen met NVA-directeur Niels Mourits de dagelijks leiding vormen. Huidig NVA-voorzitter Bob Veldhuis wordt vice-voorzitter van de federatie. Het bestuur telt in aanvang acht leden: vier van beide verenigingen.
 
   Het secretariaat van de nieuwe koepelorganisatie wordt gehuisvest aan de Stadsring in Amersfoort, in het huidige onderkomen van de NVA. Fred de Jong zal optreden als bestuurssecretaris. De beleidsmedewerkers van de NBVA en NVA zullen grotendeels gaan werken voor de Federatie Fidin.
 
Dalende ledentallen
De Federatie Fidin zegt 55% tot 60% van de intermediaire verzekeringsmarkt te vertegenwoordigen. Het aantal leden wordt door de federatie op ruim 1.700 gezet, maar dat is een overschatting van de realiteit. Begin dit jaar waren er 1.661 leden: NVA 710 en NBVA 951.
 
   Beide organisaties erkennen dat het aantal aangesloten kantoren dit jaar verder is gedaald. "We hebben te veel opzeggingen", stelt NVA-directeur Niels Mourits. "Per saldo lopen we terug." De NBVA wil pas in januari een nieuw stand van het ledenaantal geven. "Maar wij maken het verlies bij de NVA niet goed", zo geeft woordvoerder Joeri van Looij een indicatie. Geluiden uit NBVA-hoek wijzen op een daling aldaar van liefst 10%.
 
   De oprichting van de Federatie Fidin zou tevens voor een verlaging van de lidmaatschapskosten moeten zorgen. "Veel kantoren geven die kosten tegenwoordig op als reden voor beëindiging van hun lidmaatschap", zegt Mourits.

Reageer op dit artikel