nieuws

Maatregelen AFM tegen Liocorno en Naus

Archief

De AFM heeft eind november bekendgemaakt dat het 12 september een boete heeft opgelegd aan de tussenpersoon Liocorno Financieel Advies (Venray) en op 7 november een last onder dwangsom aan Naus Assurantiën (Beegden)

 

Liocorno kreeg de bestuurlijke boete van _ 87.125 omdat het bemiddelde in effecten van het Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life zonder vergunning als effectenbemiddelaar. Daarna is de vergunning om te bemiddelen in financiële producten half november ingetrokken.

 

  &nbspEr is verder aangifte gedaan tegen Easy Life, omdat het bedrijf effecten aanbood terwijl de prospectus niet was goedgekeurd, en bij de AFM het vermoeden bestond dat er sprake was van oplichting. De bestuurders van de twee bedrijven, Frans Oosterbosch, Henk van der Vondervoort en John Wolbers, zitten in hechtenis omdat ze verdacht worden van beleggingsfraude. Justitie verdenkt in totaal zeven personen van fraude bij Easy Life. Zo’n vierhonderd beleggers hebben ruim _ 41 mln ingelegd in het inmiddels failliete bedrijf. Van dat geld is _ 7,6 mln geïnvesteerd.

 

Dwangsom

Naus Assurantiën kreeg de last onder dwangsom, omdat het niet voldeed aan informatieverzoeken van de AFM. De AFM heeft Naus Assurantiën om informatie verzocht, omdat het vermoeden bestaat dat de onderneming in Nederland bemiddelt dan wel heeft bemiddeld in financiële producten zonder dat zij hier een vergunning voor heeft.

 

[[Kader]]

 

Ferrari’s Easy Life geveild

De Domeinen, onderdeel van het ministerie van Financiën, gaat het totale wagenpark van de hoofdverdachten in de Easy Life fraudezaak veilen. Het betreft 25 auto’s met een waarde van zo’n _ 10 mln. Het gaat onder andere om een Rolls Royce, drie Ferrari’s, twee BMW’s en een Porsche. Uit het faillisementsverslag van de curator van Easy Life, blijkt dat Wolbers en Oosterbosch ieder voor _ 35.ooo op de loonlijst stonden, per maand.

 

Reageer op dit artikel