nieuws

Goudse stopt met hypotheken

Archief

Als de ondernemingsraad het goedkeurt, stopt De Goudse per 1 januari met de verkoop van hypotheken. De maatschappij wil zich zo veel mogelijk gaan richten op de ondernemersmarkt.

 

De verkoop van hypotheken was al geen kernactiviteit voor De Goudse, die zelf geen geldverstrekker is, maar samenwerkt met externe funders (Bank of Scotland en NIBC), maar vooral een middel om verzekeringen te verkopen. De Goudse verkoopt het merendeel van de hypotheken aan particulieren, maar wil zich steeds nadrukkelijker op ondernemers richten. "Bovendien is het hypotheekvolume niet groot genoeg om onder de huidige marktomstandigheden klanten een aantrekkelijk aanbod te blijven doen", aldus Carien Vleeskruijer van De Goudse.

 

  &nbspHet stoppen met hypotheken heeft het verlies van zes arbeidsplaatsen tot gevolg. Over wat er met de hypotheekportefeuille gaat gebeuren, is De Goudse nog in gesprek met haar zakenpartners.

 

Reageer op dit artikel