nieuws

Financiële Makelaar gaat leden eigen leadgenerator bieden

Archief

De Financiële Makelaar gaat de aangesloten kantoren een leadgenerator bieden, die zij op hun eigen site kunnen plaatsen. Daarmee wil de inkoopcombinatie het intermediair helpen meer klanten binnen te halen.

 

Daarvoor wordt het hypotheekadviesprogramma Finix gebruikt. "Belangrijk is dat het intermediair klanten binnenkrijgt", zegt directeur Peter Komen van de Financiële Makelaar. "Met deze software kan de klant op de site van de tussenpersoon zelf een hypotheek samenstellen en desgewenst al een aanvraagformulier invullen. Gaat hem dat te ver, dan is er een ‘call me now’- of ‘mail me now’-optie waarmee de adviseur contact kan opnemen. Overigens is er een volgsysteem waarmee de tussenpersoon ook uit eigen beweging contact kan opnemen met de potentiële klant."

 

  &nbspAfgelopen week is de inkoopcombinatie met een aantal kantoren een proef gestart. "Inmiddels hebben zich tien kantoren aangemeld", aldus Komen. Tijdens de testfase is het gebruik van de Finix-software gratis; daarna wordt _ 357 per half jaar in rekening gebracht. Een lead kost in de proeffase, afhankelijk van de status, _ 45 (verzoek tot mailen) tot _ 80 (complete aanvraag). Daarna geldt het dubbele tarief. Indien gewenst kan de aangesloten tussenpersoon de leadgenerator ook uitschakelen.

 

Model

Over het verdienmodel is De Financiële Makelaar, net als alle serviceproviders, nog aan het praten met aanbieders. "Er zijn nu acht à negen banken akkoord met ons model, maar ik wil eerst een definitieve afspraak hebben, voordat ik details geef", zegt Komen.

 

Reageer op dit artikel