nieuws

Dwangsom AFM voor Pachen

Archief

De AFM heeft financieel adviseur Pachen in Walem een last onder dwangsom van _ 4.000 per dag opgelegd.

 

De Limburger handelt zonder vergunning en geeft geen antwoord op vragen van de toezichthouder.

 

Assurantiekantoor Pachen vroeg begin 2006 een vergunning aan voor onder meer het adviseren en bemiddelen in levens- en schadeverzekeringen. In juli 2007 wees de AFM de aanvraag met opgaaf van redenen af en wees Pachen erop dat hij zonder die vergunning geen financiële diensten mag verlenen.

 

  &nbspUit de inschrijving bij de Kamer van Koophandel maakte de AFM echter op dat Pachen nog steeds actief was als adviseur en daarvóór was de Limburger al door de mand gevallen, omdat hij zelf bij de AFM een mutatieformulier financiële dienstverleners had ingediend. Op vragen van de toezichthouder over zijn activiteiten zweeg hij vervolgens in alle talen.

 

Reageer op dit artikel