nieuws

Derde assurantiekantoor van Gert-Jan van Houwelingen failliet

Archief

De rechtbank in Dordrecht heeft vorige week dinsdag het faillissement uitgesproken over De Assuradeur. Het kantoor in Zwijndrecht is eigendom van Gert-Jan van Houwelingen. Die zag de week ervoor al zijn bedrijf Van der Waal & Partners omvallen en was ook eigenaar van het eerder gefailleerde Evercare Eindhoven.

 

Volgens Van Houwelingen, voormalig directeur van NN-captive Van Houwelingen Meyborg & Co, hebben de faillissementen te maken met het echec van Fortucon. "Hun buitendienst zou voor deze bedrijven de leven- en hypotheekzaken gaan doen, maar daar is dus niets van terechtgekomen."

 

  &nbspDe portefeuilles van Van der Waal en De Assuradeur waren (inclusief vier medewerkers) al verkocht aan Optima Seijkens in Capelle aan den IJssel. In die plaats heeft Van Houwelingen nog een actief assurantiekantoor: Waterstad Verzekeringen. Die wordt volgens hem "vooralsnog niet" door de ontwikkelingen geraakt. Van Houwelingen zegt enige tijd geleden "een kerstboom aan assurantieondernemingen" te hebben gekocht. "Het plan daarmee heeft geen juiste uitwerking gehad."

 

Nog drie andere

Op dezelfde dag dat De Assuradeur failliet werd verklaard trof een dergelijk lot ook De Graeve Financieel Advies in Broek op Langedijk, Peter Ridder (The Financials) in Haarlem en S.A. Financiële Dienstverlening in Mariënvelde.

 

  &nbspDe Graeve bemiddelde in schade- en levensverszekeringen en hypotheken en adviseerde in beleggingscertificaten. Het was eigendom van Gerrit Kroeke. De Graeve was eerder gevestigd in Heerhugowaard en Hengelo. Daar werd de onderneming in 2005 opgericht door Barbara Muller, die dat jaar haar kantoor Muller & De Graaf failliet zag gaan. Een schuldenlast van _ 2,4 mln was destijds het gevolg, onder meer door de uitgifte van beleggingscertificaten zonder vergunning. Daar staken ruim dertig mensen _ 2,1 mln in.

 

  &nbspHet bedrijf van Peter Ridder, handelend onder de naam The Financials, bestond sinds eind 2006. Begin dit jaar werd The Financials overgenomen door Boogaard Assurantiën.

 

  &nbspHet vier jaar geleden opgerichte S.A. Financiële Dienstverlening in het Achterhoekse Mariënvelde is failliet verklaard op aanvraag van het enige personeelslid.

 

Hona & Partners

Eén dag later werd het faillissement uitgesproken over de besloten vennootschappen Hona en Hona & Partners in Helmond. Het bedrijf is franchisenemer van de zes (Brabantse) vestigingen tellende Finion-keten. Hona telde acht werknemers.

 

  &nbspFinion Hypotheken & Financiële Planning (niet te verwarren met de spraakmakende retourprovisieformule Finion uit 2000) werd begin 2005 door Wagner & Partners in het leven geroepen, maar ging eind dat jaar geheel zelfstandig verder.

 

  &nbspDe naam Hona is afgeleid van de achternamen van de beide directeuren, Marcel Hoeben en Erik Nabbe. De telefoon stond direct daarna doorgeschakeld naar het hoofdkantoor van de franchiseorganisatie in Tilburg.

 

Reageer op dit artikel