nieuws

Beleggingspolis online doorlichten

Archief

Op de nieuwe site Beleggingspolischeck.nl kunnen mensen met een beleggingsverzekering hun polis laten doorrekenen en een rapport laten opstellen met de waarschijnlijke eindwaarde en eventuele tekorten. Zo’n rapport kost _ 24,95.

 

Initiatiefnemer van de site is Gerard van Santen, onder meer bekend van De Nationale Hypotheekbemiddelaar. In het rapport worden ook de premies en ingehouden kosten inzichtelijk gemaakt. "Zo kunnen verzekerden zelf beoordelen of zij een ‘woekerpolis’ hebben. De uitkomsten zijn gebaseerd op de gemiddelde kosten en inhoudingen van die verzekeraars, zodat het resultaat een goed beeld van de werkelijkheid geeft. De rekenmodellen zijn actuarieel getoetst en akkoord bevonden." Volgens Van Santen zijn geoffreerde eindkapitalen in beleggingspolissen zelden haalbaar en vissen veel verzekerden achter het net met de compensatieregelingen die nu door individuele maatschappijen worden afgesproken.

 

Reageer op dit artikel