nieuws

Alternatief Olympisch kampioen: actuaris

Archief

Als zwemmer Maarten van der Weijden dit jaar in Peking niet het podium had gehaald, was hij actuaris geworden. Dit onthult de tot Sportman van het jaar uitgeroepen Olympisch kampioen woensdag in een interview in De Telegraaf.

Alternatief Olympisch kampioen: actuaris

In het dubbelinterview met collega-zwemmer Pieter van den Hoogenband stelt Van der Weijden dat hij een alternatief scenario had voor het geval er geen Olympische medaille uit zou rollen. "Dan zou ik een opleiding tot actuaris gaan volgen." Van den Hoogenband: "Tot wat?" Van der Weijden:  "Actuaris. Dat is iemand die zich bezighoudt met inkomsten, uitgaven en beleggingen bij pensioenfondsen." Van den Hoogenband: "Leuk! Ach ja, da's ook een leuke uitdaging… Of zag je al aankomen dat er een financiële crisis zat aan te komen? Jeetje, ik ben blij voor je dat je in Peking hebt gewonnen…"

Reageer op dit artikel