nieuws

Verbond blij met veto op bonusprovisie

Archief

Organisaties als het Verbond van Verzekeraars en de De Hypotheekshop zijn tevreden over de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer over bonusprovisies, al vindt de adviesketen dat het akkoord niet ver genoeg gaat.

 

Het Verbond zegt er begrip voor te hebben dat de minister en een meerderheid van de Kamerleden twijfels hebben of zogenaamde ”kwaliteitsbonussen’ wel passen in een beloningssyteem waarin de consument centraal staat. In een eerdere brief aan de minister stelde het Verbond al een algeheel verbod op bonussen voor.

 

  &nbspDe organisatie vindt dat de consument nu de grote winnaar is. "De nieuwe spelregels zullen van de aanbieders van financiële producten een enorme inspanning vragen, maar uiteindelijk zal iedereen baat hebben bij de fundamentele veranderingen in de beloningsstructuur."

 

  &nbsp"Dat de consument te zien krijgt dat hypotheekadvies niet gratis is, is een stap in de goede richting, maar gaat nog niet ver genoeg", vindt De Hypotheekshop. Onlangs kondigde de keten al aan af te stappen van de provisiestructuur en klanten vanaf 1 januari een urendeclaratie te sturen.

 

Reageer op dit artikel