nieuws

Verbod op koppeling woonlastenpolis aan krediet

Archief

De Britse mededingingsautoriteit wil een verbod op de verkoop van woonlastenverzekeringen bij het sluiten van een kredietovereenkomst. Zo’n polis mag op z’n vroegst pas veertien dagen later worden gesloten.

Verbod op koppeling woonlastenpolis aan krediet

Dat voorstel is de Britse markt ter consultatie voorgelegd. Er komt tevens een verbod op premiebetaling via een koopsomstorting. Verder moeten kredietverstrekkers helder maken wat de kosten zijn van de verzekering en worden reclameregels aangescherpt. De maatregelen volgen op diverse marktonderzoeken, die misstanden aan het licht brachten over de kosten van dergelijke polissen en de gebrekkige informatie die klanten ontvingen over de kosten en de dekking.
Volgens het Britse verbond van verzekeraars ABI slaat de mededingingsautoriteit de plank mis en zijn de maatregelen "onthutsend nieuws voor consumenten". Een toename van de werkloosheidsclaims met 69% in de laatste twaalf maanden toont volgens de ABI de behoefte aan het product aan.
In Groot-Brittannië zijn dertien miljoen woonlastenverzekeringen gesloten.

Reageer op dit artikel