nieuws

Topman AIG werkt voor één dollar

Archief

Edward Liddy, chief executive officer van AIG, heeft zijn basissalaris over 2008 en 2009 teruggebracht tot één dollar. “Hiermee laten we zien dat we een verplichting hebben tegenover belastingbetalers en dat we verbonden zijn met de toekomst van dit bedrijf.”

De Amerikaanse verzekeraar ontving de afgelopen weken voor tientallen miljarden aan staatssteun. Het management zegt nu af te zien van elke bonusuitkering over 2008. Verder zal het salaris van vijftig topmanagers niet worden verhoogd. Paula Rosput Reynolds, vice-bestuursvoorzitter, die in oktober in dienst kwam bij AIG, zal helemaal geen salaris ontvangen over 2008. "We zijn ontzaglijk dankbaar voor de steun die we hebben gekregen", zo motiveert Liddy de besluiten. "We weten dat we een verplichting hebben om AIG te helpen zich te herstellen, een bijdrage te leveren aan de economie en belastinggeld terug te betalen."

Reageer op dit artikel