nieuws

Schuldenlast Fortucon loopt in de miljoenen

Archief

De vorderingen op de ruim een maand geleden failliet verklaarde Fortucon Adviesgroep overstijgen de _ 11 mln. Dat meldt curator Pim Nuiten in het eerste faillissementsverslag. Hij voert gesprekken met partijen voor overname van de portefeuille, maar sluit zelfs een doorstart nog altijd niet uit.

 

Verkoop lijkt het meest voor de hand liggend. Cisco Barao, makelaar in assurantieportefeuilles, zoekt momenteel in opdracht van de curator naar kopers. Wie nu de eigenaar van de portefeuille is, is nog onduidelijk, blijkt uit het verslag van de curator. Daarin wordt het ontstaan van het faillissement uit de doeken gedaan. "Fortucon heeft in het verleden diverse verzekeringsportefeuilles overgenomen. Daarbij is de koopsom omgezet in een geldlening ter grootte van _ 7,1 mln." De lening is verstrekt door Wanu Beheer, eigendom van Heinz Wagner en Jos Nuijen, de voormalige eigenaren van Wagner & Partners.

 

  &nbsp"De geldlener heeft het vertrouwen in gefailleerde opgezegd en haar pandrecht naar verzekeringsmaatschappijen en debiteuren openbaar gemaakt, ten gevolge waarvan de huisbankier eveneens het aan haar verleende pandrecht openbaar heeft gemaakt", aldus de curator. "Tussen beide is vervolgens een dispuut ontstaan over de rechtsgeldigheid van de pandrechten."

 

Vorderingen

Uit het faillissementsverslag blijkt dat Fortucon samenwerkingsovereenkomsten had met 41 verzekeringsmaatschappijen. Nationale-Nederlanden en Aegon behoren tot de voornaamste partijen. Welke verzekeraars vorderingen hebben ingediend, laat de curator vooralsnog in het midden. Wel is duidelijk dat Rabobank Drechtsteden Midden-Noord bijna _ 1 mln vordert. Het totaal van de vorderingen ligt vooralsnog op ruim _ 11 mln.

 

Over 2007 blijkt Fortucon een netto-omzet van bijna _ 5 mln te hebben gerealiseerd. Vanuit de acht vestigingen zijn de bijna honderd medewerkers van Fortucon in de eerste negen maanden van 2008 tot een provisieomzet van ruim _ 4,1 mln gekomen.

 

11 mln.

Reageer op dit artikel