nieuws

Geknepen kostenopslag in compensatieregeling NN

Archief

Nationale-Nederlanden heeft in de met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolisclaim afgesproken compensatieregeling voor beleggingspolissen een lager maximum afgesproken voor de kostenopslag bij de risicodekking dan Delta Lloyd. “Dat is één van de open eindes die wij met NN verder hebben ingevuld”, zegt Verliespolis-advocaat Jurjen Lemstra.

"Er ontstaat een steeds duidelijker format voor andere verzekeraars", aldus Lemstra, volgens wie partijen als SNS Reaal en ASR niet langer kunnen achterblijven. Met NN zijn "keiharde afspraken" gemaakt over de te hanteren sterftetafels voor de overlijdensrisicopremie. "Die moeten zo recent mogelijk zijn en mogen niet ouder zijn dan de tafels 1980-1985." Verder is overeengekomen dat de kostenopslag voor de risicopremies niet meer dan 10% mag bedragen. "Dat is ook een vooruitgang: bij de Delta Lloyd-regeling geldt nog een bandbreedte van 11% tot 22%."

Reageer op dit artikel