nieuws

Eigen Huis: Obvion benut ‘kleine lettertjes’

Archief

Vereniging Eigen Huis (VEH) protesteert tegen hypotheekverstrekker Obvion omdat deze de kleine lettertjes gebruikt voor een renteverhoging van 0,7% op het variabele tarief, terwijl de marktrente juist aan het dalen is.

Financieel beleidsmedewerker Koen Velner van VEH: "Hoewel Obvion in de offerte lijkt te spreken van een 'vaste opslag' van 0,65%, blijkt deze eenzijdig door de hypotheekbank te kunnen worden verhoogd, en van deze passage in de algemene voorwaarden (die gelden voor hypotheken die gesloten of gewijzigd zijn na 31 oktober 2004) maakt de bank nu gebruik: de opslag stijgt met 0,7% naar 1,35%." VEH vindt dit te gek voor woorden. Velner: "De koppeling met de Euribor, zoals die door Obvion is gepresenteerd, suggereerde een objectief tariefsverloop dat voor velen juist reden was om met de bank in zee te gaan.Deze informatie blijkt nu een dubbele bodem te hebben. En dat in een tijd dat begrippen als transparantie en vertrouwen belangrijker zijn dan ooit."
VEH is inmiddels met Obvion in gesprek.

Reageer op dit artikel