nieuws

Derde kantoor Van Houwelingen failliet

Archief

De rechtbank in Dordrecht heeft het faillissement uitgesproken over De Assuradeur. Het kantoor in Zwijndrecht is eigendom van Gert-Jan van Houwelingen. Die zag vorige week al zijn bedrijf Van der Waal & Partners omvallen en was ook eigenaar van Evercare Eindhoven.

Volgens Van Houwelingen, voormalig directeur van NN-captive Van Houwelingen Meyborg & Co, hebben de faillissementen te maken met het echec van Fortucon. "Hun buitendienst zou voor deze bedrijven de leven- en hypotheekzaken gaan doen, maar daar is dus niets van terechtgekomen."
De portefeuilles van Van der Waal en De Assuradeur waren (inclusief vier medewerkers) al verkocht aan Optima Seijkens in Capelle aan den IJssel. In die plaats heeft Van Houwelingen nog een actief assurantiekantoor: Waterstad Verzekeringen. Die wordt volgens hem "vooralsnog niet" door de ontwikkelingen geraakt. Van Houwelingen zegt enige tijd geleden "een kerstboom aan assurantieondernemingen" te hebben gekocht.""Het plan daarmee heeft geen juiste uitwerking gehad."

Reageer op dit artikel