nieuws

Verzekeringstak ING krijgt _ 3 mld

Archief

Bankverzekeraar ING heeft met overheidsgeld zijn kernkapitaal met _ 10 mld versterkt. Daarvan is _ 3 mld bestemd voor de verzekeringstak.

 

ING Groep gebruikt verder _ 5 mld voor versterking van het vermogen van ING Bank. De Nederlandse staat krijgt in ruil voor de kapitaalinjectie zogeheten securities, die grotendeels dezelfde kenmerken hebben als aandelen. Deze securities (rendementspercentage 8,5%) gelden als kernkapitaal, maar verwateren niet het aandelenkapitaal van de huidige aandeelhouders.

 

  &nbspDe overheid krijgt twee leden in de raad van commissarissen, die een vetorecht krijgen op onder meer beslissingen over overnames en investeringen waarmee meer dan 25% van het eigen vermogen is gemoeid en voorstellen om beloningsregelingen te veranderen. Alle leden van de raad van bestuur van ING Groep doen over 2008 afstand van hun bonussen.

 

Taiwan

ING Groep heeft verder de Taiwanese levensverzekeringen verkocht aan Fubon Financial Holding. Daarmee was ING in 1987 in Taiwan gestart. Dit levenbedrijf fuseerde in 2001 met de aangekochte leventak van Aetna. Met de verkoop is _ 447 mln gemoeid, wat een boekverlies van _ 427 mln oplevert. ING wordt voor 5% aandeelhouder in Fubon, de in omvang derde bankverzekeraar van Taiwan.

 

Reageer op dit artikel