nieuws

ONVZ koerst weer af op winst

Archief

Zorgverzekeraar ONVZ houdt zijn hart niet vast in de kredietcrisis. “Wij beleggen nauwelijks in aandelen. Natuurlijk is ook bij ons het rendement minder, maar ik voel mij senang met ons beleggingsbeleid. We zijn bijvoorbeeld niet gelieerd aan een bank”, zegt directievoorzitter Erno Kleijnenberg, die verwacht dit jaar weer winst te maken.

ONVZ koerst weer af op winst

Kleijnenberg verwacht dan ook niet dat bij ONVZ de premies daardoor hoger zullen uitvallen dan normaal. "Ik verwacht dat wel bij zorgverzekeraars die veel meer in aandelen beleggen dan wij. Die zullen hard moeten nadenken hoe ze uit de problemen komen. En dat zou zomaar door premieverhoging kunnen", meent Kleijnenberg. ONVZ verwacht na de moeizame jaren 2006 en 2007 dit jaar met een positief resultaat af te sluiten. Cijfers geeft Kleijnenberg niet. "Maar we gaan positief draaien op de aanvullende polissen. Ten aanzien van de basisverzekering moet je altijd een slag om de arm houden in verband met de vereveningsbijdrage, maar ook daar verwacht ik een positief resultaat. We maken winst, maar niet dankzij de beleggingen", zegt Kleijnenberg.

Reageer op dit artikel