nieuws

Omzet intermediair daalt mogelijk minder dan verwacht

Archief

De omzet van het intermediair zal in 2008 per polis naar verwachting gemiddeld 2 à 3 % dalen, voorspelt Bureau D&O op grond van een onderzoek naar de halfjaarcijfers. Dit betekent een verdere, doch minder sterke daling dan in 2007, toen de omzet met 8% afnam, aldus D&O.

 

  &nbsp"Wij zeggen dat trouwens met enige aarzeling, omdat van de 800 à 900 benaderde tussenpersonen er maar 237 hebben gereageerd", zegt directeur Jurjen Oosterbaan Martinius van D&O. "Een grote groep gaf aan de halfjaarcijfers nog niet rond te hebben."

 

  &nbspDe omzet van kantoren zonder portefeuilleovername steeg met 3% ten opzichte van 2007, terwijl de totale kosten toenamen met 4%. Van de kantoren die wel een of meerdere portefeuilles hebben overgenomen (19% van de respondenten) steeg de omzet met 12%, terwijl de totale kosten ook sterk toenamen (+15%). Hun rendement daalde hierdoor met 7%.

 

Declaraties

  &nbspDe inkomsten uit alternatieve beloningsvormen(declaraties) steeg met 77% vergeleken met dezelfde periode van 2008 en het aandeel daarvan in de totale omzet steeg daardoor naar 5% (3%). De grootste groei deed zich overigens voor bij de leven- en hypotheekkantoren. Hun inkomen uit declaraties steeg met 140% naar 10% van de totale omzet.

 

Reageer op dit artikel