nieuws

Meeste aanvullende zorgpremies gaan volgend jaar omhoog

Archief

De premies voor de basisverzekering voor komend jaar laten geen eenduidig beeld zien. DSW verlaagt de premie, CZ houdt hem gelijk en bij OZF Achmea, Delta Lloyd en Cares (De Goudse) gaat de premie omhoog. De premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen in de meeste gevallen. Uvit, Menzis en de grote Achmea-labels moeten hun premies nog bekend maken.

 

Bij Delta Lloyd valt vooral de stijging van de aanvullende polis Delta Lloyd Top op. Deze stijgt namelijk met 41% naar _ 84,95 per maand. "Op deze verzekering is meer gedeclareerd dan was verwacht, waardoor een premiebijstelling noodzakelijk was. Het pakket heeft de zeer ruime dekking behouden en de premie is sterk concurrerend", aldus Harry van der Zwan, directeur marketing & verkoop. Volgens Delta Lloyd is de Top-verzekering hiermee altijd nog goedkoper dan de premies die collega-verzekeraars in 2008 in rekening brachten voor vergelijkbare dekkingen.

 

  &nbspDelta Lloyd heeft de uitgebreide dekkingen (vaak 100% vergoeding) voor Top gehandhaafd. Voor alternatieve geneeswijzen en brillen/contactlenzen is Delta Lloyd de enige verzekeraar die nog steeds 100% vergoedingen biedt bij Top", aldus een woordvoerder. De andere aanvullende verzekeringen van Delta Lloyd stijgen met 9%.

 

  &nbspDe premie van de basisverzekering komt komend jaar uit op _ 95,83 (94,58). Delta Lloyd stopt met de doelgroepverzekering voor ouderen en studenten. "Een té klein aantal verzekerden maakte hier gebruik van."

 

Gezinnen

Zorgverzekeraar CZ weet de premie voor de basisverzekering gelijk te houden aan die van dit jaar, namelijk _ 1.089 op jaarbasis. CZ zegt dit te kunnen doen door goede inkoop en noemt daarbij onder meer het voorkeurbeleid voor merkloze medicijnen. Ook bij een aantal aanvullende polissen houdt CZ de premie gelijk, maar door de stijging van de zorgkosten gaan de premies van sommige aanvullende verzekeringen omhoog.

 

  &nbspCZ introduceert een nieuwe aanvullende polis voor gezinnen. Onderdeel van die verzekering is het CZ Beugelplan, waarbij in vier jaar tijd telkens een hogere maximumvergoeding voor kinderorthodontie wordt opgebouwd. CZ kende al een aantal aanvullende verzekeringen en twee levensfaseverzekeringen: de Jongeren en 50+.

 

Cares

De premie van de basisverzekering van de NV Cares is voor 2009 vastgesteld op _ 1.177,40 en geldt voor zowel de restitutie- als de naturavariant. Dat is een stijging van 5%. Cares, onderdeel van Uvit, is de risicodrager van de zorgverzekeringen van De Goudse. Laatstgenoemde heeft het beheer over de eigen zorgportefeuille per 1 januaroi 2005 overgedragen in het kader van een strategische samenwerking met de voorloper van Uvit.

 

  &nbspDe premie van OZF Achmea is licht gestegen naar _ 1.119 (1.110). Deze jaarpremie geldt voor de zogenaamde Combinatiepolis. OZF is een kleinschalige non-profitorganisatie die sinds 2005, met behoud van eigen identiteit, opereert binnen de divisie Zorg van Achmea.

 

Reageer op dit artikel