nieuws

Klaverblad gaat overstag met invoering niet-rokerstarieven

Archief

Klaverblad heeft de grondslagen voor zijn overlijdensrisicoverzekeringen gewijzigd en daarbij onderscheid ingevoerd tussen rokers en niet-rokers. "Steeds meer maatschappijen doen dat waardoor wij de laatste tijd een oververtegenwoordiging aan rokers binnenkregen."

 

Klaverblad voerde twee jaar geleden een forse tariefsverlaging door, toen nog zonder onderscheid te maken tussen rokers en niet-rokers. Zo vond de intermediairverzekeraar de feitelijke vaststelling van het rookgedrag destijds nog een probleem. In de tussentijd is het aantal maatschappijen met niet-rokerstarieven opgelopen tot zo’n twintig, waaronder grote namen als NN, Fortis ASR, Interpolis en Avéro Achmea; alleen de grootmachten Aegon en Delta Lloyd kennen dit onderscheid nog niet. Klaverblad kreeg daardoor relatief steeds meer rokers aan de poort en hoopt met de huidige ingreep het evenwicht te herstellen.

 

  &nbspKlaverblad baseert de nieuwe overlijdensrisicotarieven op de jongste sterftetafels van het Actuarieel Genootschap. Niet-rokers gaan bij Klaverblad 15% tot 40% minder premie betalen dan voorheen. Zij moeten daartoe al 24 maanden niet meer hebben gerookt. Bij rokers varieert de tariefaanpassing van een min van 13% (bij jonge rokers) tot een plus van 20%.

 

  &nbspMet ruim 12.000 nieuw gesloten polissen behoorde Klaverblad vorig jaar tot de tien grootste aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen. De productie blijft dit jaar overigens wat achter bij die van 2007.

 

Reageer op dit artikel