nieuws

Kestens weg bij Uvit

Archief

Hans Kestens (58), lid van de raad van bestuur van Univé-VGZ-IZA-Trias (Uvit), vertrekt per 1 januari aanstaande bij de verzekeraar.

 

De afgelopen tien jaar is hij lid geweest van de raad van bestuur van achtereenvolgens VGZ, VGZ-IZA, VGZ-IZA-Trias en nu Uvit.

 

  &nbspZijn vertrek zou te maken hebben met het feit dat de strategie en de inrichting van de nieuwe Uvit-organisatie vorm hebben gekregen en hij nu een andere wending aan zijn loopbaan wil geven en meer in de luwte wil gaan opereren.

 

  &nbspBerichten dat zijn vertrek te maken zouden hebben met de slechtere beleggingsresultaten van het verzekeringsconcern worden ten stelligste ontkend.

 

  &nbsp"Wij beleggen behoudend en niet met geleend geld. Ook hebben wij geen geld uitstaan bij buitenlandse banken die omgevallen zijn. En wij zullen geen gebruik maken van de kredietfaciliteit die de overheid biedt aan banken en verzekeraars", aldus een Uvit-woordvoerder.

 

  &nbspWel had Kestens al eerder in het vakblad Zorgvisie aangegeven dat de beleggingsresultaten wellicht een opwaartse druk op de zorgpremie zullen geven.

 

Reageer op dit artikel