nieuws

Hypotheekketens kiezen voor verschillende beloningsvormen

Archief

De Hypotheker en GeldXpert houden voorlopig vast aan provisie als beloningsvorm voor hun hypotheekadvies. Huis & Hypotheek en Het Nationaal Hypotheekhuis zijn er nog niet uit of zij De Hypotheekshop (200 vestigingen) volgen en klanten uren in rekening gaan brengen en nominale bedragen voor de verzekeringen gaan vragen.

Hypotheekketens kiezen voor verschillende beloningsvormen

"Wij kiezen voor de huidige beloningsstructuur, ook al wordt voor de bonussen een andere systematiek gevonden die meer op het gebied van kwaliteit zal liggen", zegt André Wolfs, directeur van GeldXpert (45 kantoren). "Als je de beloning gaat uitkleden, betekent dat minder kwaliteit", zegt Bas Millenaar, commercieel directeur van De Hypotheker (170 kantoren). "Wij sluiten 40.000 hypotheken per jaar, maar daarnaast krijgen 80.000 mensen bij ons gratis advies: die sluiten geen hypotheek. Doordat wij op provisiebasis werken, houden wij hypotheekadvies toegankelijk."
Paul Klijn, directeur van Huis & Hypotheek (90 kantoren) en Het Nationaal Hypotheekhuis (25 kantoren), is er nog uit: "Op het moment dat aanbieders hun producten provisieloos gaan aanbieden, zal het bij ons ook wel een mix worden van uurtarief, vaste vergoeding en abonnement."

Reageer op dit artikel