nieuws

Europeanen doen vaak vergelijkingssite aan

Archief

Het aantal Europeanen dat via internet een verzekering sluit, is volgens een onderzoek van het Britse bureau Finaccord omvangrijk. In het eigen Verenigd Koninkrijk zou 45% zich hiermee al bezighouden, maar ook in vier andere grote Europese landen is het online sluiten van verzekeringen geen uitzondering meer.

Europeanen doen vaak vergelijkingssite aan

Deze percentages liggen in Duitsland op 29%, in Spanje en Italië op 24% en in Frankrijk op 11%. Finaccord trekt deze conclusies uit een deze zomer online gehouden onderzoek onder vijfduizend Europeanen.
Het zoeken naar informatie over financiële producten is nog meer ingeburgerd: van de Britten zou 68% dat al online doen, tegen zo'n 60% van de Duitsers, Spanjaarden en Italianen en 34% van de Fransen. De meeste consumenten doen in hun zoektocht niet meer dan vier websites aan. De rol van vergelijkingssites blijkt daarbij groot. In het Verenigd Koninkrijk is bijvoorbeeld al 77% van de consumenten bewust van het bestaan van vergelijkingssites, waarbij Confused.com zelfs al een naamsbekendheid van 96% heeft opgebouwd. Bekende internetvergelijkers in de andere onderzochte landen zijn Race in Spanje (83% bekendheid), Quattroruote in Italië (74%), Assurland in Frankrijk (47%) en FinanceScout24 in Duitsland (48%).

Reageer op dit artikel