nieuws

D&O pleit voor omruilen diploma’s

Archief

Bureau D&O heeft het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) voorgesteld om te kijken of oude diploma’s kunnen worden omgeruild voor een of meer van de huidige WFT-diploma’s.

 

Er is op dit moment een lijst van 250 opleidingen waarvan het CDFD heeft vastgesteld dat ze kunnen worden gelijkgesteld met een of meer van de huidige WFT-diploma’s, aldus D&O. Met een omruilactie zou deze lange lijst kunnen worden teruggebracht tot de zeven WFT-diploma’s Basismodule, Hypothecair Krediet, Consumptief Krediet, Schadeverzekeringen, Levensverzekeringen, Volmacht Schade en Volmacht Leven.

 

Voordelen

  &nbspEen van de voordelen is dat er een betere communicatie mogelijk is over Permanente Educatie,omdat deze slechts op zeven diploma’s hoeft te worden gericht, stelt D&O. "Daarnaast ontstaat door de omruil een beter inzicht in het totale aantal houders van WFT-diploma’s."

 

  &nbspVerder is opschoning door ‘omwisselen’, volgens D&O, voorwaarde voor een effectiever gebruik van personenregisters zoals die zijn gestart door zowel de Stichting Assurantie Registratie (SAR) als het Dutch Securities Institute (DSI). Een van de doelstellingen van een dergelijk register is namelijk dat consumenten hierdoor makkelijker inzicht kunnen krijgen in de deskundigheid van de adviseur waarmee zij zaken willen doen. Met een lijst van 250 verschillende diploma’s is dit een lastige opgave, aldus D&O.

 

Reageer op dit artikel