nieuws

Meer verzekeraars, gebruikers en functies in Pensioennavigator

Archief

Adviessoftware Pensioennavigator wordt op korte termijn uitgebreid met de producten van Avéro Achmea en Generali. Inmiddels is met Meeùs een gebruikersovereenkomst gesloten. Daarnaast worden later dit jaar nieuwe functionaliteiten toegevoegd, zoals een module voor waardeoverdracht.

 

Pensioennavigator is een joint venture van Pensioendesk en ICT-bedrijf Vermaase. De software is een jaar geleden geïntroduceerd en biedt de mogelijkheid om een inventarisatie, een vergelijking van producten en een adviesrapport te maken. Momenteel zijn de producten van De Amersfoortse, Reaal en Zwitserleven volledig opgenomen in de Pensioennavigator. Avéro Achmea en Generali worden daaraan binnenkort toegevoegd. Allianz heeft al aangegeven ook in de software opgenomen te willen worden. "Met Fortis en Aegon zijn we in de afrondende fase van onderhandelingen."

 

Functionaliteiten

Verder staat een module waardeoverdracht op stapel; bij de volgende release kunnen ook de individuele output per werknemer en een grafische kostenvergelijking worden gegenereerd. "Zo kun je per werknemer de output genereren op basis van de aanspraken en overzichten laten zien gebaseerd op diverse periodes. Voor de werkgever kan ook het in te houden percentage van de loonsom worden berekend. Overigens zijn nu tevens de boekhoudregels volgens IFRS verwerkt in de software", zegt Robbert van Woerden, hoofd Fiscaal Juridische Zaken bij Pensioendesk.

 

  &nbspVoor september staat een uitbreiding gepland waarmee kan worden berekend hoeveel een werkgever met een middelloonregeling moet bijbetalen als een nieuwe werknemer in dienst komt.

 

  &nbspInmiddels is met Meeùs een contract getekend voor het gebruik van Pensioennavigator: alle kantoren gaan de adviessoftware voortaan gebruiken. Ook Van Lanschot, IAK en de kantoren van Pensioenpoint en Pensioendesk maken gebruik van Pensioennavigator. Er werken ongeveer zestig kantoren met de software.

 

Fol van Krieken, Gert Timmermans (Meeùs) en Henk Doornewaard (Pensioendesk).

Reageer op dit artikel