nieuws

Miljoenenschade door noodweer

Archief

Hagelstenen zo groot als pingpongballen, blikseminslagen en zware windstoten hebben afgelopen zondag in het zuiden en oosten van het land voor veel schade gezorgd aan auto’s, woningen, bomen en kassen.

 

De telefoons bij verzekeraars stonden dan ook roodgloeiend. Bij Interpolis waren op maandagochtend al 2.000 claims binnengekomen van particulieren en bedrijven. Een eerste schatting leverde een schadepost op van ca. _ 2,5 mln. Dit betrof voor het merendeel particuliere schades aan auto’s, carports, rolluiken, speelhuisjes, tuinverlichting en ruiten van lichtkoepels. Voor de agrarische sector stond de schadeteller op maandagmiddag op _ 600.000. Dit betrof voornamelijk glasschade aan kassen. Voor het mkb schatte Interpolis de schade op enkele tonnen. "Maar dat kan nog oplopen, aangezien op maandag veel winkels gesloten zijn", aldus de woordvoerder.

 

  &nbspBij Achmea Schadeservice moest de telefoonbezetting worden verdubbeld. In de eerste uren na het noodweer hadden al zo’n driehonderd mensen gebeld met een schademelding. Hier betrof het voornamelijk schades aan auto’s, aldus de woordvoerder.

 

Reageer op dit artikel