nieuws

‘Tussenpersoon is uit bij jongere’

Archief

Jonge, net- en bijna afgestudeerde hbo’ers en academici kiezen in 2010 mondjesmaat (4%) voor de tussenpersoon bij het sluiten van een verzekering. Bijna 40% verwacht al zijn verzekeringen dan op internet te sluiten tegen 8% nu.

Nog eens 43% denkt een deel van zijn verzekeringen in 2010 online te sluiten, zo blijkt uit onderzoek van softwareleverancier Be Informed en de opleiding Financial Services Management van Hogeschool Windesheim, in opdracht van AssurantieMagazine.
Niet alleen hebben de jongeren zelf hun verzekeringsgedrag nu en in de toekomst onder de loep genomen, ook de websites van schade- en zorgverzekeraars zijn onderzocht. Daaruit blijkt onder meer dat de nieuwe internetverzekeraar Ditzo (Fortis) goed scoort bij de jongeren en alleen Univé voor zich moet laten.
BeInformed houdt een parallelsessie op het AM Internetcongres van 22 mei: www.aminternetcongres.nl.

Reageer op dit artikel