nieuws

Nieuwe internetaanbieders doen autopremies verder dalen

Archief

Nieuwe internetaanbieders doen autopremies verder dalen

Independer constateert dat de autopremies in een jaar tijd (tussen maart 2007 en maart 2008) gemiddeld met 17% zijn gedaald. Vooral aanbieders als Verzekeruzelf.nl en Allsecur kunnen zich verheugen in de warme belangstelling van de consument, aldus de vergelijkingssite.

Nieuwe internetaanbieders zijn in staat hun prijzen razendsnel aan te passen en dat legt ze geen windeieren, stelt Independer. Allsecur heeft bijvoorbeeld binnen een maand een top 3-positie bereikt. “De gevestigde orde lijkt nog steeds te denken dat éénmaal per jaar de tarieven herzien voldoende is. Dit terwijl een nieuw tarief een paar maanden stand houdt en daarna weer wordt ingehaald door de concurrentie.”.
Independer vindt Ditzo een uitzondering op de regel. “Die zet niet in op de premie en is gemiddeld tweemaal duurder dan de concurrent.”
Als de belangstelling voor de nieuwkomers blijft aanhouden, dan zullen deze partijen binnenkort een groot marktaandeel verwerven, zo voorspelt de internetvergelijker. Dat gaat volgens Independer ten koste van gevestigde partijen als Centraal Beheer en Univé.

Reageer op dit artikel