nieuws

Zurich vangt e 89 mln voor Nederlands bedrijf

Archief

De verkoop van het Nederlandse leven- en particuliere schadebedrijf aan SNS Reaal heeft Zurich Financial Services (ZFS) een bedrag van e 88,8 mln opgeleverd.

Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarcijfers van het concern. Zurich is in ons land alleen nog actief in grootzakelijke schadeverzekeringen, waarbij de focus vooral ligt op risicomanagement. Die activiteiten waren in 2002 goed voor een inkomen van zo’n e 84 mln. De verkoop van diverse bedrijfsonderdelen leverde in 2003 een bijdrage aan de winst van ZFS van e 104 mln.
Het brutopremie-inkomen van ZFS is vorig jaar met 15% gestegen tot e 44,2 (38,4) mld. Die groei is vooral te danken aan de inkomsten uit schadeverzekeringen, die met 22% stegen tot e 28,2 (23,2) mld. De brutopremieomzet uit levensverzekeringen nam met 5% toe tot e 16,0 (15,2) mld, inclusief e 7,1 mld aan eenmalige premiestortingen. Het nettoverlies van e 3,4 mld werd omgebogen tot een nettowinst van e 2,1 mld.

Reageer op dit artikel