nieuws

Zurich integreert Helvetia-portefeuille

Archief

Zurich gaat de oude levensverzekeringsportefeuille van Helvetia integreren in de eigen portefeuille.

De voorgenomen portefeuilleoverdracht moet met terugwerkende kracht per 1 januari 2001 ingaan. De werkmaatschappij Zurich Leven NV wordt dan opgeheven. De portefeuille gaat over naar Zürich Lebensversicherungs-Gesellschaft, het Nederlandse bijkantoor van de Zwitserse verzekeraar dat handelt onder de naam Zurich Leven.
Zurich was vorig jaar goed voor een brutopremie-inkomen van ( 479 mln, waarvan ( 325,8 mln uit de portefeuille van Zurich Leven en ( 152,8 mln uit de portefeuille van Zurich Leven NV. De laatste, de oude Helvetia-portefeuille, bestaat voor 95% uit unit-linkedpolissen. Deze portefeuille is wel verliesgevend (vorig jaar ( -9,6 mln). De traditionele verzekeringen van Zurich Leven leverden daarentegen ( 67 mln winst op.

Reageer op dit artikel