nieuws

Zorgverzekeraars krijgen 15% minder verzuim

Archief

Bij de zorgverzekeraars zal het ziekteverzuim over drie jaar 15% lager zijn dan het huidige ziekteverzuim. Deze afspraak is vastgelegd in een arboconvenant.

Het huidige ziekteverzuim bij de zorgverzekeraars is 35% hoger dan wat ‘normaal’ is in de bank- en verzekeringsbranche, waar het verzuim tussen de 7% en 8% ligt.
Om de verlaging van het ziekteverzuim te realiseren is een pakket maatregelen afgesproken dat er op gericht is de werkdruk en RSI-klachten vroegtijdig aan te pakken. Zo zal er meer aandacht worden geschonken aan het gebruiksvriendelijk maken van de (veelal verouderde) softwaresystemen.
Om de werkdruk te verminderen wordt geïnvesteerd in voorlichting aan werknemers en leidinggevenden. Op ondernemingsniveau zal een plan van aanpak worden gemaakt om de doelstelling voor de afzonderlijke ondernemingen te halen.
Het convenant is een afspraak tussen werkgevers, vakorganisaties en de overheid. Beide partijen investeren elk e 750.000.
Het arboconvenant werd getekend door Jacques Teuwen (De Unie, links), staatssecretaris Mark Rutte (midden) en Hans Wiegel (Zorgverzekeraars Nederland).

Reageer op dit artikel